IT Contract- en Leveranciersmanager
( Amsterdam / Amstelveen )


Wat ga je doen?
Als IT Contract- en Leveranciersmanager onderhoud je de relatie met onze leveranciers en verken je continue de markt. Het team is verantwoordelijk voor een brede portefeuille met een scala van uiteenlopende contracten; van uitvoerend tot strategisch. Hierbij kan je denken aan contracten op het gebied van software, infra, telefonie, hardware en IT diensten. Daarnaast werk je bij bepaalde contracten samen met het Rijk in het kader van Rijksbrede aanbestedingen. Ondertussen bouw je structureel aan onze processen en zorg je dat deze op de juiste manier worden uitgevoerd.

Tevens werk je in regieteams om tot de juiste keuze van een leverancier te komen en alle contractuele afspraken vast te leggen. Hierbij is het van belang om de business te adviseren over de Europese aanbestedingsregels en de mogelijkheden van leveranciers. Je werkt uiteraard nauw samen met je collega’s van de afdeling inkoop, juridische zaken en inhoudelijke specialisten.

Wie zoeken we?
Je staat stevig in je schoenen, je bent een overtuigende gesprekspartner en je hebt een grote mate van sensitiviteit en empathisch vermogen. Ook ben je in staat, om in politiek gedreven, complexe situaties het overzicht te houden en door te pakken waar nodig. Je voelt je als een vis in het water bij de ruimte, vrijheid en het ondernemerschap, die je binnen ons team krijgt.

Verder breng je met je mee:
Een afgeronde HBO/WO opleiding;
Ruime ervaring met contract- en leveranciersmanagement op IT gebied (hardware, software, netwerken, infra en telefonie);
Ervaring met outsourcingstrajecten;
Kennis en ervaring met Europese aanbestedingen.

Jouw werkplek
Je gaat aan de slag in een team van 14 IT Contract- en Leveranciersmanagers met ieder hun eigen aandachtsgebied, projecten en contracten. Er heerst een positieve sfeer binnen het team, met op zijn tijd een borrel, een etentje of een team dag. Als IT Contract- en Leveranciersmanager werk je bij de afdeling Business Support. Deze afdeling is ondersteunend aan de gehele IT organisatie van de SVB.

Ga voor de SVB
Volop carrièrekansen en een prettige, inspirerende sfeer. Plus alle ruimte voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, bijvoorbeeld via de SVB Academie. Werken bij de SVB is werken aan jezelf. Maar natuurlijk ook aan een transparante en evenwichtige sociale zekerheid. Van de kinderbijslag tot de AOW: iedereen die er recht op heeft moet op ons kunnen rekenen. We bedienen ruim vijf miljoen klanten. Dus je levert echt een
essentiele bijdrage aan de Nederlandse samenleving.

Wat bieden we?
Een rol waarbij je bijdraagt aan de IT koers van de SVB en tegelijk aan de ontwikkeling van een dynamisch team. Veelzijdig en uitdagend, dat vat het wel samen. Verder hebben we voor jou:

Een salaris van maximaal € 5.471,00 (vanaf 1 april’19);
Een vaste aanstelling met een werkweek van 36 uur, startend met een jaarcontract;
Een pensioenregeling via het ABP, 8% vakantiegeld, een 13e maand en reiskostenvergoeding;
Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 23 vakantiedagen, invloed op je werktijden en de
mogelijkheid om thuis te werken;
Een flexibele werkplek;
Een parkeerplaats, we zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer, maar als je met de auto komt
hebben we een grote parkeergarage.

Meer weten?
Neem voor meer informatie gerust contact op met Dorien van Eijnsbergen, Recruiter,
via 06-20310069 of d.vaneijnsbergen@svb.nl

Solliciteren
Solliciteer via de button ter attentie van Dorien van Eijnsbergen. Voor het goed uitoefenen van deze functie is een goede beheersing van de Nederlandse taal een vereiste. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure en een VOG screening kan onderdeel van de
selectieprocedure uitmaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ontvang updates van de
meest recente vacatures ! 

© 2019, Copyright, Procurementvacatures.nl
All Rights Reserved
Privacy Policy