Manager Inkoop Operations

Manager Inkoop Operations

Ben jij een stevige (inkoop)manager en toe aan een nieuwe uitdaging in een dynamische en maatschappelijk relevante omgeving? Heb je een meer dan gemiddelde technische affiniteit, vind je het aantrekkelijk om op het raakvlak van de interne organisatie met de buitenwereld van leveranciers te acteren, en vind je het leuk om met andere commerciële en overheidsorganisaties samen te werken? Heeft het woord duurzaamheid voor jou meer betekenis dan alleen iets wat erbij hoort en ben je niet bang om flink aan te pakken? Dan is deze functie mogelijk echt iets voor jou!

Waar ga je werken?
Groningen.

Wat ga je doen?
De belangrijkste werkzaamheden van de functie betreffen:
• Leidinggeven aan ruim 20 professionele inkopers in het domein van materialen en aannemerij/contracting. Materialen betreft alles dat nodig is voor de energie-infrastructuur, onder en boven de grond. Contracting betreft al het werk dat nodig is om die infrastructuur te bouwen en te onderhouden: engineering, leidingleggen, montage, grondonderzoek, etc.
• In interactie met de interne business collega’s en peers, en de leveranciers van Gasunie, zorgen dat je medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Je werkt aan de verbinding van Gasunie met de buitenwereld.
• Een actieve bijdrage leveren aan de nodige veranderingen binnen Inkoop en Gasunie, en uiteraard de leveranciers, om de energietransitie vorm te kunnen geven.

Als Manager Inkoop Operations sta je in het centrum van wat er binnen en buiten Gasunie gebeurt, en kun je een actieve bijdrage leveren aan de toekomst.

Wat vragen we?
Je bent een toegankelijke en coachende leider die in staat is om op een verbindende manier leiding te geven. Je bent een krachtige persoonlijkheid die wendbaar en flexibel is in zijn/haar handelen en deze waarden om weet te zetten naar de mensen, processen en de organisatie.

Je luistert goed wat er leeft in het team en hebt oog voor de ontwikkeling van medewerkers en faciliteert dit. Daarnaast ben je helder en transparant in je communicatie. Je stuurt op resultaat, en delegeert waar dat kan.
Verder beschik je over:
• Een afgeronde hbo+- of wo-studie, en heb je een academisch werk- en -denkniveau.
• Een bovengemiddelde technische affiniteit.
• Stevige ervaring in het leidinggeven aan professionals.
• Kennis en ervaring op het gebied van inkoop en inkoopprocessen, dat zou een grote pre zijn. Zeker als je kennis hebt van (Europees) aanbesteden. Gasunie is namelijk een aanbestedingsplichtige dienst.
• Een gezonde dosis common sense.
• Heb je ervaring met uitgebreid stakeholdermanagement en voelde je je daar comfortabel bij.
• Uitstekende samenwerkingsvaardigheden, in combinatie met een hoge persoonlijke integriteit.
• Heb je een meer dan gemiddelde interesse in duurzaamheid en innovatie.

Wat bieden we je?
Gasunie biedt een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:
• Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. € 87.944,- bruto op jaarbasis (12 maanden).
• Een vaste 13e en 14e maand.
• Een contract voor in eerste instantie één jaar met uitzicht op vast.
• Een uitstekende pensioenregeling bij ons eigen Pensioenfonds.
• Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
• Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
• Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.
• Flexibele werktijden en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken.

Over Gasunie
Gasunie is een leidende Europese energie-infrastructuuronderneming. Gastransport en gasopslag vormen de kernactiviteit. We dienen het publiek belang en faciliteren de energietransitie door geïntegreerde infrastructuurdiensten aan te bieden. We richten ons op waardecreatie voor onze aandeelhouders en stakeholders. Veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en kostenbewustzijn staan hierbij voorop.

Over de afdeling
Jij gaat werken in het team Procurement. Binnen Procurement hebben we naast Inkoop Operations (alle inkoop voor de ‘kern’ van het bedrijf rond assets en het transportnet), ook inkoopgroepen die zich bezighouden met de inkoop van energie, IT en algemene diensten (inhuur, facilitair, etc). Inkoop Operations betreft ongeveer de helft van het totaal aantal inkoopmedewerkers. Omdat Gasunie ook inkoopt voor en in allerlei samenwerkingsverbanden (o.a. New Energy projecten), heb je te maken met een breed scala van krachtenvelden.

Vanuit de inkoopafdeling van Gasunie lever je een bijdrage aan het realiseren van de ambitieuze doelstellingen van Gasunie. Mede onder invloed van de energietransitie ontwikkelen wij ons tot een flexibele, wendbare organisatie.

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor 4 september je cv en motivatie in via het sollicitatieformulier. Rond 13 september laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 21 september in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Ook moeten wij een verklaring omtrent gedrag (vog-verklaring) ontvangen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met de Inkoopmanager Rob Beukeboom: 06 3103 7296. Of kijk op www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie voor meer informatie over onze organisatie.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel !

© 2021, Copyright, Procurementvacatures.nl
All Rights Reserved
Privacy Policy