Contract Manager

Contract Manager
's-Hertogenbosch, 32 - 36 uur per week

Wie zijn wij?
Schoon, voldoende én veilig water. Daar staan we als waterschap Aa en Maas in ’s-Hertogenbosch voor. Zo werken we onder meer aan grote en kleinere innovatieve projecten op het gebied van waterzuivering. Jij als contractmanager waterketen bent hierbij verantwoordelijk voor de contracten; van het vaststellen van de inkoopbehoefte tot en met de contractbeheersing. En je helpt ons contractmanagement verder te professionaliseren. Een brede functie met directe impact op belangrijke publieke werken!

Waterschap Aa en Maas zorgt in het oosten van Brabant voor veilig, voldoende, schoon en natuurlijk water. We zijn een ambitieuze organisatie die het maatschappelijk belang optimaal dient. Dagelijks leveren we een hoog niveau van betrouwbaarheid en tegelijkertijd staan we, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen.

Wat ga je doen?
Het interessante van je functie is dat je als contractmanager waterketen steeds aan meerdere en heel verschillende projecten meewerkt: groot en klein. Denk aan de bouw van een volledig nieuwe waterzuiveringsinstallatie, het ontwikkelen van nieuwe concepten om grondstoffen uit afvalwater te winnen, maar ook aan onderhoud van een rioolgemaal. Bij grote projecten werk je in multidisciplinaire teams voor integraal projectmanagement (IPM-teams) die per project worden samengesteld. De kleinere projecten geef je zelfstandig vorm en hiervoor bepaal je zelf de kaders. Aan afwisseling in je werk en in de manier van werken dus geen gebrek.

In een team heb je jouw eigen verantwoordelijkheid: zorgen dat we in de inkoop- en aanbestedingsfase de beste partijen bij een project betrekken, goede contracten afsluiten en tijdens het project bewaken dat alles volgens de contractafspraken verloopt. Daarin werk je natuurlijk nauw samen met je teamcollega’s en met andere betrokkenen binnen en buiten onze organisatie. Blijkt bij de uitvoering van een project dat een contract moet worden bijgesteld of dat er aanvullende contractafspraken nodig zijn? Ook dan regel je het. Jij wordt echt de expert als het gaat om contracten voor onze waterzuiveringsprojecten.

Je adviseert de contract- en aanbestedingsvorm die het beste past bij het project of een specifieke opgave. Daarbij schakel je direct met aannemers of andere leveranciers en ben je in het hele traject hun aanspreekpunt voor contractuele onderwerpen. Je bent daarin een onderhandelingspartner, maar je onderhoudt ook een warme relatie waarin we met elkaar het werk kwalitatief en tijdig realiseren.

Werken met water vraagt meer en meer om innovatief vermogen en nieuwe samenwerkingsvormen. Hierin speelt contractmanagement een steeds belangrijkere rol. Het verder ontwikkelen en professionaliseren ervan is daarom een van onze ambities. Jij bent hiervoor onmisbaar en geeft contractmanagement samen met je collega-contractmanagers binnen het waterschap verder vorm.
Je werkt met in totaal ruim veertig collega’s binnen de afdeling Ontwerp & Realisatie. Allemaal technisch specialisten met liefde voor hun vak en met flinke kennis van zaken. Met elkaar realiseren we bouwprojecten in de waterketen (waterzuivering) en in het watersysteem (zoals gemalen en watergangen). Daarnaast trekken we innovatieve projecten in de uitvoeringsfase.

We kunnen geruststellen dat we een leuke en gezellige afdeling zijn. We helpen elkaar waar nodig, gaan op een ontspannen manier met elkaar om en ook buiten werktijd zijn er regelmatig activiteiten. En omdat bij ons nog lang niet alles in beton gegoten is, heb je veel ruimte om je functie op jouw manier in te vullen, voor zelfinitiatief en om mee te denken over hoe we dingen nog beter kunnen doen. Daarbij hebben we veel aandacht voor opleiding en onderlinge kennisdeling: bij ons sta je nooit stil in je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Wat bieden we jou?
Een brutosalaris van maximaal € 5.821,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 12). Dit is exclusief een Individueel Keuzebudget (IKB) van 21%. Je exacte salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Verder krijg je een:
• Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
• Toeslag van 21% IKB (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto salaris om zelf te besteden aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof.
• Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
• Tegemoetkoming in de kosten voor woon-werkverkeer, deelname aan een solide pensioenfonds en goede faciliteiten en een vergoeding voor thuiswerken. Bovendien vinden we een goede werk-privébalans erg belangrijk.

Wat breng je mee?
Je kunt scherp onderhandelen en met je communicatieve vaardigheden onderbouwen waar je voor staat. Maar je verliest daarbij nooit het belang van een goede relatie met alle partijen uit het oog: het contact gaat voor het contract. Daarin kun je uitstekend zelfstandig opereren en tegelijkertijd vind je het belangrijk om door goede samenwerking in IPM-teams met elkaar tot de beste resultaten te komen. Je weet waar je vakinhoudelijk over praat, maar met je innemende persoonlijkheid ben je ook in staat mensen te verbinden en zo projecten tot een succes te maken. Daarbij ga je altijd op zoek naar verbetering en kun je anderen meenemen in verandering en vernieuwing op jouw terrein.
Verder heb je:
• Minimaal hbo-niveau, het liefst in een technische, bedrijfskundige of juridische richting.
• Ervaring in de discipline inkoop en contractmanagement binnen grond-, weg- en waterbouw.
• Ervaring met het opstellen van contractstrategieën, vernieuwende contract- en samenwerkingsvormen, en met het inzichtelijk maken van contractrisico’s.
• Ervaring met werken in projectteams en met het samenwerken en onderhandelen in de markt.
• Kennis van ingenieursbureaus en van de aannemersmarkt. Je weet vragen en claims uit de markt op waarde te schatten.
• Ervaring met werken met verschillende partners (bijvoorbeeld Rijkswaterstaat en gemeenten) binnen één project.

Waterschap Aa en Maas wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons waterschap.

Meer weten of solliciteren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Timo Giling, contractmanager bij waterschap Aa en Maas, via 06 – 18 46 30 28. Kijk ook op www.aaenmaas.nl/overons voor meer informatie over ons.

Solliciteren kan tot en met 3 oktober 2021 via het sollicitatieformulier.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 11 oktober.

Als je bij ons in dienst komt, vragen we je om een verklaring omtrent gedrag (vog) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

© 2021, Copyright, Procurementvacatures.nl
All Rights Reserved
Privacy Policy